Over Wilma

Wilma Rongen-Derks is gediplomeerd coach en trainer Hoog Sensitieve Personen (met als extra specialisatie ‘voeding en emoties’), nabestaandenbegeleider (rouwprocessen), professional organizer, budgetcoach en bedrijfskundige (WO en HEAO-CE). Nu volgt ‘werken met eigen ervaring’. “Ik vind leren leuk en help mezelf en anderen er graag mee op weg.

Ik besloot het roer om te gooien na het overlijden van mijn ouders. Ik volgde mijn hart door de studies en cursussen te volgen die me op dat moment raakten en door Anker organizing op te richten. Op die manier wil ik anderen de begeleiding bieden die ik zelf heb gemist.

Hier volgt een toelichting op mijn ervaringen en keuzes. Verschillende soorten verlies van verwachtingen volgden elkaar namelijk in rap tempo op. Denk daarbij aan zieke ouders, hun overlijden, hun huis leeghalen en verkopen, geen tijd ervaren om te werken, lichamelijke klachten door stress, kinderen die vastliepen op school en corona. Ik heb geprobeerd om hier begeleiding bij te zoeken, maar die kon ik op dat moment niet vinden. De hulp die er was, had lange wachttijden, kon pas na het rouwproces of was gericht op een deelgebied. Vooral begrip en begeleiding voor de belevingswereld vanuit gevoelige mensen vind ik belangrijk, omdat ik deze miste. Dit geldt ook voor een integrale aanpak, omdat bijna alles uiteindelijk met elkaar samenhangt. 

Allereerst besefte ik me tijdens de afhandeling van administratieve zaken: waarom zou ik pas een soort nooddossier maken als de erfbelasting er om vraagt? Ik ga mijn belangrijke gegevens nu al logischer bewaren. Zo ontstond de Anker organizer. Mede door het opruimen van spullen met emotionele waarde, ben ik de opleiding ‘Professional organizing’ gaan volgen. Ik vind structureren en organiseren altijd al leuk, maar dit is wel echt anders. Ik merkte dat ik door alle praktische zaken niet toekwam aan mijn eigen verwerkingsproces. Daarbij hielp de opleiding ‘Nabestaandenzorg’.

Zolang ik bezig was met het leeg halen van het huis van mijn overleden ouders kon ik echt niet aan een nieuwe loopbaan beginnen. Bovendien voelde ik me vaak opgejaagd en onbegrepen door de reacties om me heen. Tegelijkertijd sterkten ze mij in mijn gevoelige aanpak. De kennis en ervaringen vanuit mijn opleiding ‘Trainer en coach Hoog Sensitieve Personen’ hebben bevestigd: ik doe het op mijn manier en dat voelt goed. Inmiddels heb ik het verdiepingsjaar ‘voeding en emoties’ afgerond. 

Mijn missie: ‘Mensen op weg helpen, zodat ze in zichzelf durven te geloven en op zichzelf durven te vertrouwen’. Mede door mijn opleidingen onderscheid ik me door coaching en training van gevoelige mensen met een verlies van verwachtingen. Mensen die weer met beide benen op de grond willen staan en die met behulp van overzicht en inzicht weer in hun kracht komen, zodat ze zich weer kunnen focussen op hun passie. 

Mij gaf het onder andere energie om een eigen bedrijf op te starten. Naast mijn werkervaring als beleidsadviseur, subsidieadviseur, projectmanager op het gebied van samenwerkingsverbanden en als medewerker marketing en communicatie, heb ik diverse startende ondernemers op weg mogen helpen. Ik vind het geweldig om te zien als mensen hun passie durven te volgen. Ik ondersteun onder andere bij het organizen van business-, marketing- en ondernemingsplannen. Zo help ik ook als bedrijfskundige mensen op weg door samen ergens voor te gaan! Kortom: ik bied steun en houvast door overzicht en inzicht in brede zin, afhankelijk van waar jij op dat moment behoefte aan hebt.”